Κέικ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο!

 Ένα πολύ νόστιμο κέικ,χωρίς βιτάμ,με πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού! Θυμίζει αυτό της μαμάς μας....



Υλικά:
1 κούπα ελαιόλαδο ελαφρύ
2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
1 φαρίνα κόκκινη
βανίλια



Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μιξερ το λάδι με την ζάχαρη,ρίχνουμε ένα ένα τ΄αυγά,το ξύσμα πορτοκαλιού,την βανίλια,και μετά τον χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ με το αλεύρι. .Το βάζουμε σε φόρμα αφού την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.Όπως κάνουμε δλδ ένα συνηθισμένο κέικ.
Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 180* C για 50-55 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να δούμε αν ειναι έτοιμο.



Μικρά μυστικά:
Αν θέλουμε το κάνουμε κέικ λεμονιού, αντικαθιστώντας το πορτοκάλι με λεμόνι.
Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και 4 αυγά αν τα 5 μας φαίνονται πολλά.